Приготування їжі важко уявити без додавання солі. Хлорид натрію/калію – сполуки, які беруть участь в обмінних процесах, підтримують роботу клітин, допомагають процесу травлення. Сіль потрібна організму, втім, як і всюди, важливим є баланс. Надмірне її споживання (більше 5 г на добу для дорослих) загрожує проблемами зі здоров’ям, зокрема розвитком серцево-судинних хвороб.
Аби зменшити споживання солі:
обмежте вживання солоних закусок, не зловживайте фаст-фудом;
заберіть сільничку зі столу;
додавайте в страви замість солі свіжі трави та спеції; можна також приправити їжу олією, лимонним, апельсиновим або грейпфрутовим соком;
їжте більше овочів;
купуючи продукти харчування, зважайте на склад: обирайте ті, які містять меншу кількість натрію.
Харчуйтеся правильно і будьте здоровими!